Jonas.Jonsson

Jonas.Jonsson

Vem är coolast - Crocodile Dundee eller Indiana Jones?

ÖvrigtPosted by Jonas Sat, May 14, 2016 18:13:04
Tiden är inne att bena ut vem som är coolast av Crocodile Dundee och Indiana Jones. De två coolaste personerna i filmhistorien. Låt oss dyka direkt in i mätpunkterna:

VAPEN
Dundee har sin kniv, och den är visserligen riktigt cool, samt nån sorts kängurustudsare men Indy jobbar med olika revolvrar, pistoler, sin piska och t.o.m. pansarskott. Poängen går tveklöst till Indy.

ORMAR
Här kan jag inte riktigt ta credd, det var faktiskt Noel som kom på det objektiva mätvärdet ormar: Dundee möter och tar hand om en orm i taget medan Indy droppar ner i en grotta kokande av ormar. Poäng Indy.

BRUDAR
Alla vet ju att rätt brudar kan boosta coolhetsfaktorn ordentligt. Indys kvinnorelationer har nåt stormigt över sig, han verkar föredra bimbos och hinner t.o.m. bli sol-och-vårad av en girig rånazistkvinna. Dundee agerar lite mer moget och är inte rädd för commitment, Sue har dessutom fötterna stadigt på jorden och en hel del integritet. Poäng till Dundee.

SIDEKICKS
Förutom Sue har Dundee ett gäng laid back lantisar med Wally i spetsen som backar honom, han blir polare med allt från limochaffisen till polisen och när det hettar till i tvåan får han bra hjälp av de sköna auberginerna. Indy har en högljudd kinespojke, sitt ex och sin gamla farsa. Hur coolt är det? Poäng Dundee.


KLÄDSEL

Även om Indy är svincool i sin skinnjacka, hatt och piskan som accessoar så slår inget en ormskinnsväst. Poäng Dundee.


MOTSTÅNDARE
Crocodile Dundees främsta motståndare är krokodilerna, och han är awesome när han mördar den gigantiska besten som biter tag i Sues vattenflaska i string-scenen med sina bara händer och en enorm kniv. Utöver det blir han lite osams med ett par kokain-indianer i yuppiekostym. Tyvärr, Mick har inget att komma med här eftersom Indiana slåss mot djungelindianer, egyptiska lönnmördare och svärdmästare, Shanghai-gangsters, en indisk dödssekt, ett hemligt brödraskap samt framförallt nazister. Bara nazisterna för sig är en automatisk win. Två poäng till Indy.


BEDRIFTER
Då ska vi se, Indiana Jones springer ifrån en rullande sten, får alltid fast och lös sin piska på första försöket, hittar både den judiska arken och den kristna graalen, dödar ett gäng nazister, spränger en pansarvagn, räddar en massa barn från slaveri, överlever ett fall från ett flygplan utan fallskärm, ligger med samma brud som sin farsa, blir ihop med sitt ex, överlever en dödlig dos gift, tjuvåker med en ubåt (?!), kastar nån från ett luftskepp, kör race med gruvvagnar, käkar aphjärna och överlever en atomsprängning med hjälp av envishet och ett gammalt kylskåp. Crocodile Dundees bedrifter är lite färre, han listar ut att bruden som stöter på honom på en bar egentligen är en snubbe och lär sig åka rulltrappa. Typ. Hans största bedrift är nog att landa Sue. Poäng Indy.

SLUTSATS
De är de två häftigaste personerna någonsin men Indiana Jones är ändå vinnare med 5-3. Trots kylskåpsscenen.

  • Comments(0)//blogg.jplace.se/#post67