Jonas.Jonsson

Jonas.Jonsson

Internet

ÖvrigtPosted by Jonas Sun, March 27, 2016 21:22:03

Ibland får jag känslan av att Facebook inte vill ha mig där eftersom så stor del av innehållet är länkar som tar mig bort från Facebook. I regel till en länksida, eftersom innehåll alltid tycks ligga någon annanstans. Så det börjar med att man scannar vad som hänt på FB och några klick senare kollar man typ "top 10 ugliest animals of the world" på en random skämtsida. I princip all aktivitet på internet är egentligen bara kortare eller längre transportsträckor till Youtube. Och har man väl hamnat på Youtube, vilket man såklart gör förr eller senare, kan det eskalera fort. Man börjar med någon schysst Fail-samling och helt plötsligt undrar man varför man tittar på en dvärg som skär upp sin cysta på knät.

Det som stört mig på sistone är videolänkarna ovanpå videoklipp på Youtube. Inte ads och reklam, vilket jag köper, utan länkar till andra klipp. Hela resten av internet består av länkar till Youtube-klipp (förutom sektionen för hur man gör hemmagjorda bomber såklart). När jag väl ser roliga klipp vore det najs att för en gångs skull slippa länkar till roliga klipp.

Det sammanfattar vår tid ganska bra: det duger inte med vad som händer just nu, jag vill även ha det som kommer sen. Henrik Schyffert hade en utläggning i "Landet Brunsås" om hur allt är så tillgängligt idag, man kan slå upp vad som helst, beställa kläder eller köpa torkarblad när som helst på dygnet, så det enda som är otillgängligt är framtiden. Vilket kan göra att man tenderar att stressa igenom det man gör just nu, typ tömma diskmaskinen eller äta middag, för att snabbt komma åt det som kommer sen. Även om det är att streck-se Kvinnofängelset.

Jag har samtal med mina barn om att vara i nuet, överenskommelser i stil med att "nu när vi bowlar så pratar vi inte om vad vi ska göra efteråt, utan det tar vi sen". Det är nog inte svårare än så - att reglera sig själv. Man kan tycka vad man vill om olika omständigheter, och även om det faktiskt var bättre förr (vilket jag ofta ifrågasätter) så kan man inte vrida tillbaka tiden. Det är bara att acceptera att det finns många stressmoment, man kan fortfarande käka en schysst korvmacka i lugn och ro och kolla bloopers med djur om man vill.  • Comments(0)//blogg.jplace.se/#post66