Jonas.Jonsson

Jonas.Jonsson

Tillhörighet

ÖvrigtPosted by Jonas Tue, June 02, 2015 22:47:12

Om man är en grupp människor som umgås eller gör något tillsammans, vad vill man då kalla sig? Ett gäng är sällan förknippat med något positivt. ”Ungdomsgäng bakade wienerbröd till polisen” läser man sällan. När jag tänker efter vet jag inte om något positivt någonsin börjar med ”ungdoms-”? Ungdomsanstalt, ungdomsodör, ungdomssynd.

Låt mig måla upp följande scenario: vi ett tiotal människor i alla åldrar som träffas i parker och dricker kaffe vid vaxduksbeprydda bord med små tyngder i clips, spelar kubb och grillar ostwienerwurst. Härmed följer en analys av möjliga etiketter:

● Grupp. Ett fornsvenskt begrepp för det vi idag kallar ”band”, vanligt på 90-talet. Känns alternativt som om man har en extrem politisk agenda. En gruppering har definitivt en extrem politisk agenda.

● Klunga. Känns alltför ofrivilligt, typ som alla som är på väg åt samma håll på en gatufestival.

● Flock. Passar bättre för antiloper. Eller ungdomar.

● Team. Det är man bara på arbetstid, speciellt om man jobbar med spelprogrammering.

● Junta. Kan väl fungera om man är i Spanien under en fransk ockupation. Den svenska syjuntan ska väl vara äldre damer som tänker sy men pratar istället.

● Block. En avdelning i ett maximum security prison. Alternativt kanske en subgruppering under IRA.

● Kår. Oavsett om det är i student-, yrkes- eller militär miljö så tror jag att det i någon utsträckning innefattar blåsinstrument.

● Hord. Det är endast mongoler som kan bilda en hord, och då gärna till häst.

● Krets. Känns ganska vagt, man är liksom inte helt medveten om vem man egentligen avser. Typ en valkrets, jag vet inte vem som har röstat såhär men någon har ju uppenbarligen det.

● Klubb. Det skulle kunna fungera, men det känns som ett tvång att faktiskt utöva någonting. Och ha träningsoveraller med samma logo.

● Sammanslutning eller ring. Här måste man ha en hemlig hälsning och utöva pseudoreligiösa ritualer. Gärna nåt med getter.

● Fraktion. Politisk avstickare. Typ vi gör samma grej fast här borta. Perfekt för dig som gillar att uppfinna hjulet men kalla det nåt annat!

● Syndikat. Måste vara världsomspännande och kriminellt. Måste innefatta minst en äldre kinesisk herre med långt skägg som han långsamt stryker och funderar ondskefullt.

● Sällskap. Ganska lättsplittrat. Typ när man hänger med folk på en charterresa och lovar att hålla kontakten men inte gör det.

● Samfund, församling. Alltför religiöst.

● Gille. Lite väl förknippat med dryckenskap.

● Samkväm. För ålderdomlig prägel.

● Hop, pack, liga. Alltför nedsättande.

● Klan. Då måste man ha släktband eller vara rårasist. Helst båda.

● Folksamling. Vad man ska sikta på när man får en psykos bakom ratten.

● Skara. De som samlas för att titta på en häst som ramlat och brutit benet på torget och låter konstigt.

● Följe. Låter som om man är på väg nånstans och att man har en uttalad ledare. Gärna under medeltiden. Jag tror man sjunger visor medan man går också.

● Uppbåd, mobb. Då man är upprörda tillsamans och är beväpnade med påkar och facklor.

● Styrka, trupp, här, manskap. Colombianska gerillasoldater i varierande mängd.

Hm, kanske sällskap passar bäst ändå. Vad tycker du?  • Comments(0)//blogg.jplace.se/#post62